Amerikanen verpulveren zes ton ivoor

In de Verenigde Staten is volgens de BBC afgelopen donderdag zes ton ivoor verpulverd dat de afgelopen jaren in het land in beslag is genomen. In totaal zijn de afgelopen 25 jaar duizenden ivoren items in Amerikaanse havens in beslag genomen. De stukken waren afwisselend eigendom van smokkelaars, handelaars en toeristen. Er is sinds 1989 een internationaal verbod op de handel in ivoor. Ondanks dat verbod worden momenteel nog steeds veel olifanten neergeschoten voor hun kostbare slagtanden.

Lees ook:Grote ivoorhandelaar opgepakt in Bangkok
Lees ook:Tonnen ivoor verbrand in Thailand
Lees ook:Enorme lading slagtanden onderschept in China
Lees ook:Flinke lading ivoor onderschept in Thailand
Lees ook:Keniaanse douane onderschept ruim 300 kilo ivoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.