Tiener deelt bed met Bengaalse tijger

De 17-jarige Felicia Frisco, de telg van een familie van dierentemmers, deelt haar bed ‘s nachts met een juveniele Bengaalse tijger die 45 kilogram weegt. Ze hoopt zo een speciale band met de tijger te creëren en later zelf als dierentemmer aan de slag te kunnen. Pas als de tijger één jaar en echt gevaarlijk wordt, zal hij teruggezet worden bij de andere tijgers. “Natuurlijk is hier best wat gevaar mee gemoeid”, aldus tijgerexpert Dr. Baghavan Antle van Myrtle Beach Safari. “Ze is een professional die risico’s neemt, zoals een snowboarder die aan wedstrijden meedoet. De tijger is pas een half jaar oud en heeft tanden die kleiner zijn dan die van een hond. Spijtig genoeg krijgt zo’n beest in het wild nauwelijks een kans”, vervolgt Antle. “Bengaalse tijgers worden met uitsterven bedreigd en staan op de Rode Lijst van de IUCN (International Union for Conservation of Nature), die stelt dat deze tijgers wegens een steeds kleiner leefgebied en de jacht met nog slechts minder dan 2500 dieren zijn.”

Lees ook:Bengaalse tijgers ‘verdwijnen’ uit reservaat
Lees ook:Indiase tijgers worden steeds kleiner en lichter
Lees ook:‘Effectieve’ Siberische tijgerpopulatie gedaald tot veertien
Lees ook:Kleine tijgers verbazen wetenschappers
Lees ook:Mysterie van witte tijger ontrafeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.