Negenjarige jongen vindt bij toeval bijzonder fossiel

Foto: WolfmanSF, Wikimedia Commons/publiek domein

De negenjarige Jude Sparks deed onlangs bij toeval een zeer bijzondere ontdekking toen hij met zijn broertje een spelletje verstoppertje aan het spelen was. Tijdens het rennen struikelde hij over iets dat aanvankelijk leek op een stuk versteend hout. Het ging echter om iets anders. Het obstakel bleek namelijk de een miljoen jaar oude schedel van een Stegomastodon te zijn. Toen Sparks en zijn familie foto’s van de vondst naar biologieprofessor Peter Houde stuurden, kregen ze snel uitsluitsel. Volgens Houde gaat het om een bijzondere vondst omdat zulke dierenresten meestal snel vergaan als ze worden blootgesteld aan lucht. De familie Sparks had geluk dat ze er snel bij was nadat de bodem deels was weggespoeld door zware regenval.  De Stegomastodon is een prehistorische olifantachtige die circa 1,2 miljoen jaar geleden de aarde bewandelde. Het fossiel is gevonden in New Mexico.

Lees ook:Studenten ontdekken nieuwe dinosauriër
Lees ook:Haringkoning aangespoeld in Zweden
Lees ook:Botten van bijzonder Schots zeereptiel geanalyseerd
Lees ook:Dassenfamilie Drenthe te volgen via webcam
Lees ook:Oudste bijtsporen van prehistorisch zoogdier ontdekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.