Wandelen met cheeta’s

Mocht je ooit in de buurt van het Zuid-Afrikaanse Hoedspruit komen, dan is het bezoeken van het Tshukudu Game Reserve mijns inziens zeker een aanrader. Behalve olifanten, leeuwen, witte neushoorns, giraffen, zebra’s, nijlpaarden en het gros van de andere dieren die je associeert met een safari in zuidelijk Afrika, herbergt het reservaat ook een drietal halftamme cheeta’s (Acinonyx jubatus). Hoewel de broers Floppy en Hunter en hun zus Ntombi hun eigen prooidieren vangen (de twee broers toonden dat haarfijn aan door tijdens mijn verblijf een impala buit te maken en aansluitend te verorberen), niet worden bijgevoerd en vrij door de bush kunnen zwerven, voelen de gracieuze snelheidskoningen zich prima op hun gemak rondom mensen. Zo goed zelfs dat de volleerde jagers geregeld uit eigen beweging een dutje komen doen bij het zwembad van de Tshukudu Game Lodge en veel gasten begeleiden bij de bush walks die elke ochtend plaatsvinden…

Lees ook:De antilopen van Botswana
Lees ook:Reptielen, roofkatten en meer…
Lees ook:Canadese broers bevrijden zeearend uit benarde positie
Lees ook:Forse celstraffen voor doden wilde reuzenpanda
Lees ook:Cheeta verspilt relatief weinig energie aan sprints

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.