Reptielen, roofkatten en meer…

Sinds afgelopen zaterdag ben ik weer terug op Nederlandse bodem en heeft het warme en bruisende Zuid-Afrikaanse voorjaar weer plaatsgemaakt voor de grijze luchten en (mot)regen van de vaderlandse herfst. Mijn verblijf in Zuid-Afrika bestond uit vier weken vrijwilligerswerk bij het Kinyonga Reptile Centre in Hoedspruit en een meer traditionele safari-ervaring van een kleine twee weken in Sabi Sand, Klaserie en Tshukudu Game Reserve. Het waren zes enerverende en leerzame weken, vol bijzondere natuurmonumenten. Naast een intieme kennismaking met de herpetofauna van de regio (inclusief het hanteren van een aantal beroemde Afrikaanse gifslangen), heb ik ook volop genoten van een keur aan andere dieren zoals onder meer de Big Five, cheeta’s, gevlekte hyena’s, Afrikaanse wilde honden, vele fraaie antilopen, giraffen, nijlpaarden, diverse vogelsoorten en zelfs nachtdieren zoals galago’s, honingdassen en stekelvarkens. Vooral de luipaardwaarnemingen in Sabi Sand waren excellent. Een luipaard die een
zebraveulen aan het verorberen is in een boom, met eronder twee hyena’s die liggen te azen op restjes, is geen alledaagse waarneming, net zomin als een luipaardmoeder die zonder acht op ons voertuig te slaan stoeit met haar bijna volwassen welp. De komende weken zal ik de lezers van dit weblog middels de nodige verhalen en foto’s deelgenoot proberen te maken van mijn ervaringen.

Lees ook:Op zoek naar de gevlekte sluipmoordenaar
Lees ook:Hyena’s gebruiken bacteriën ter communicatie
Lees ook:Afrika lonkt opnieuw
Lees ook:Reisidee: kamperen onder de Afrikaanse sterrenhemel
Lees ook:Noord-Hollandse hyena is herdershond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.