Natuurlijk Amsterdam fraai op film vastgelegd

Een drukke en bedrijvige stad als Amsterdam associeer je waarschijnlijk niet direct met natuur en een rijke dierenwereld. De statige grachtenpanden, monumentale gebouwen, drukke metro’s en futuristische bedrijfskantoren vormen echter maar één kant van onze hoofdstad. Naast de uiterlijke verschijningsvorm van een door de mens opgetrokken betonnen jungle, heeft Amsterdam ook een andere, meer verborgen en groene dimensie. Wie goed kijkt, ziet namelijk dat de stad ook verrassend rijk is aan wilde natuur. Sterker, in steden als Amsterdam is de biodiversiteit momenteel veel hoger dan in grote delen van het door grootschalige landbouw en ecologische verschraling gedomineerde boerenland. De wilde stad is een boeiende ontdekkingsreis door natuurlijk Amsterdam. Onze gids is de bekende filmkater Abatutu. De kat toont ons de diverse dieren die Amsterdam bevolken, zoals de hondsbrutale meeuwen, op marktvis verzotte blauwe reigers, inventieve meerkoeten, razendsnelle slechtvalken en oorspronkelijk uit meer exotische oorden afkomstige halsbandparkieten en nijlganzen. Op Cinemagazine vind je een uitgebreide recensie van deze boeiende reis door het natuurlijke hart van onze hoofdstad.  

Lees ook:Bijen doen het opvallend goed in Amsterdam
Lees ook:Natuurdocumentaire Amsterdam Wildlife bereikt Kristallen Film-status
Lees ook:Amsterdam is natuurparadijs
Lees ook:Ook Amsterdam geplaagd door poepende spreeuwen
Lees ook:Zeldzame vissoort uit Amsterdamse wateren gevist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.