Nest Aziatische hoornaar vernietigd in Zeeland

Foto: Charlesjsharp, Wikimedia Commons/CC BY-SA 4.0

Nadat ruim een week geleden een Aziatische hoornaar aangetroffen werd aangetroffen in Drieschoor, is in het Zeeuwse dorp nu een nest van de exotische insectensoort vernietigd. Het bouwsel werd zaterdag werd het nest gevonden. Dezelfde dag hebben deskundigen het nest in opdracht van de provincie bestreden. De provincie houdt de komende tijd samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een vinger aan de pols in het gebied. De Aziatische hoornaar is een grote wespensoort die van oorsprong uit Zuidoost-Azië komt. Het insect eet honingbijen, mieren, hommels, vliegen, vlinders en rupsen. Het insect staat op de lijst van ongewenste invasieve exoten. Voor exoten die op deze lijst staan gelden bepaalde verboden en verplichtingen, zoals het snel opsporen en bestrijden ervan.

Lees ook:Aziatische hoornaar aangetroffen in Zeeland
Lees ook:Aziatische hoornaar rukt op in Europa
Lees ook:Gevaarlijke hoornaars gevonden in België
Lees ook:Eerste honingbijen ontstonden in Azië
Lees ook:Reuzenwesp ontdekt in Indonesië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.