Koekoeksjong Ooijpolder uitgevlogen

Foto: Tim Peukert, Wikimedia Commons/CC-BY-SA-3.0

Het koekoeksjong uit de Ooijpolder bij Nijmegen kan binnenkort zijn vleugels uitslaan en koers zetten richting Afrika. Goed nieuws, aldus de Vogelbescherming die de jonge koekoek onlangs nog uit het nest zag vallen. Camera’s volgden sinds begin juni het wel en wee van het koekoeksjong. De moederkoekoek had, naar goed soortgebruik, haar ei in het nest van een kleine karekiet achtergelaten. Het koekoeksei kwam eerder uit dan de andere eieren. Omdat het koekoeksjong zijn stiefbroertjes en -zusjes uit het nest werkte, kreeg het de onverdeelde aandacht van de karekietmoeder. De jonge reus groeide dan ook voorspoedig. Het jong kieperde bij harde wind echter uit het nest en werd naar een speciale opvang gebracht om aan te sterken. Inmiddels is de koekoek zo opgeknapt dat hij binnenkort het vrije luchtruim kan gaan verkennen.

Lees ook:Geboorte koekoeksjong in karekietnest live te volgen
Lees ook:Koekoeksjong uit het ei gekropen
Lees ook:‘Webcamkoekoek’ valt uit nest
Lees ook:Gekraagde roodstaart steeds beter in het opsporen van koekoekseieren
Lees ook:Pinguïnkuiken geboren in Sea Life Scheveningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.