Limburg heeft last van ‘probleembevers’

KnaagsporenbeverDe provincie Limburg kampt naar eigen zeggen met de nodige ‘probleembevers’. De knaagdieren laven zich soms aan gewassen, graven gangen in oevers, knagen aan privé-eigendommen of monumentale bomen en bouwen dammen die soms overstromingen tot gevolg hebben. Limburg heeft andere provincies zelfs per brief al verzocht om een aantal dieren op te nemen. Het merendeel van de provincies staat negatief tegenover het Limburgse verzoek en betitelt de voorgestelde oplossing als ‘het verplaatsen van het probleem’. Deels juist, maar zeker een provincie als Friesland, waar hooguit een handjevol bevers rondzwemt, moet genoeg ruimte hebben voor een paar extra dieren. De bevers hebben in het zuiden na hun aanvankelijke uitroeiing dankzij gerichte herintroducties en spontane migratie vanuit Duitsland en België een sterke comeback gemaakt. In 2002 bestond de totale Limburgse beverpopulatie uit tien exemplaren, tegenwoordig zijn het er zo’n zeshonderd. De provincie Limburg sluit niet uit dat er in de nabije toekomst bevers gedood gaan worden als er geen oplossing wordt gevonden voor de ‘probleemdieren’.

Lees ook:Provincie Limburg geeft toestemming voor afschot bevers als ‘laatste redmiddel’
Lees ook:Otter duikt op in Limburg
Lees ook:ARK organiseert roofdiersporencursus in Zuid-Limburg
Lees ook:Limburgs Waterschap schiet bevers af
Lees ook:Voor het eerst wilde kat in Nederland gezenderd

Eén reactie op “Limburg heeft last van ‘probleembevers’

  1. Jules Vismale

    Ik ben er een voorstander van geweest om de bever in Nederland terug te krijgen, thans heeft men op de Veluwe en de Maashorst de wisent (Europese bizon) opnieuw uitgezet en in 2017 zal in het Groene Woud (een natuurgebied tussen ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg) het edelhert worden losgelaten. Wij mensen zijn echter totaal verleerd dat deze dieren, die eerst zo geliefd zijn en dus welkom in de overgebleven natuur in Nederland, gewoon datgene doen waar zij door de natuur voor zijn geschapen: overleven.
    Dat nou meer dan 600 bevers in Limburg schade bij mensen aanrichten hebben deze grote knaagdieren beslist niet door maar deze provincie, en de rest van Nederland waar eveneens bevers rondzwemmen, heeft sarcastisch genoeg VEEL meer overlast van drugscriminelen die overal drugsafval dumpen, straatboeven, pyromanen, haatzaaiende moslimextremisten, misdadige autochtonen en allochtonen, hangjongeren, oplichters, woningovervallers, juwelendieven, asociale weggebruikers, vandalen, drugsverslaafden, illegale “vluchtelingen” ect.! En is het soms misschien de bedoeling dat dezen in de nabije toekomst eveneens worden gedood als ze overlast blijven veroorzaken?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.