Grote natuurbrand in Fochteloërveen

Vrijdagmiddag woedt een grote natuurbrand in het Fochteloërveen in Drenthe, een hoogveengebied  niet ver van Assen. De brandweer is in groten getale aanwezig om het vuur te bestrijden. Dat laat Veiligheidsregio Drenthe weten. De brandweer schat de grootte van het getroffen gebied op vijftig à honderd hectare. In totaal woeden er momenteel vier brandhaarden, een gegeven dat kan wijzen op brandstichting. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio zegt dat er in totaal vijf korpsen zijn opgeroepen om de brand te bestrijden. Naast tien brandweerwagens is ook een helikopter ingezet. Het vuur wordt bestreden met water en vuurzwepen. In het Fochteloërveen komen onder meer bijzondere diersoorten zoals de adder (zie foto), ringslang, gladde slang en kraanvogel voor.

Lees ook:Grote natuurbrand in Chaamse bossen
Lees ook:Duizenden biggen omgekomen bij grote brand in Oirschot
Lees ook:Nederlandse natuurgebieden geteisterd door branden
Lees ook:Grote heidebrand in Hoge Veluwe
Lees ook:Weer brand bij Woudenbergse kippenboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.