Grote heidebrand in Hoge Veluwe

Momenteel woedt in de Hoge Veluwe, nabij Hoenderloo, een grote heidebrand. Rond een uur of tien was al ruim tien hectare hei en gras verwoest, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. De brandweer is druk bezig met het blussen van de brand. Er zijn zestien blusvoertuigen en 130 brandweermensen ingezet. Het gebied waar de brand woedt, is drassig en bezaaid met talloze vennetjes. Daardoor is het moeilijk begaanbaar, terwijl ook de harde wind het blussen bemoeilijkt. Vooral de wat kleinere fauna, zoals reptielen, amfibieën en kleinere insecten zijn kwetsbaar voor heidebranden.

Lees ook:Spaans natuurgebied bedreigd door bosbranden
Lees ook:Weer brand bij Woudenbergse kippenboer
Lees ook:Tienduizenden kippen omgekomen bij brand
Lees ook:Nederlandse natuurgebieden geteisterd door branden
Lees ook:Grote natuurbrand in Chaamse bossen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.