Mogelijk wolf doodgereden in Luttelgeest

De hondachtige die onlangs werd doodgereden bij Luttelgeest is mogelijk een Europese wolf. Met zekerheid kan deze conclusie vooralsnog niet worden getrokken, maar volgens experts van ARK Natuurontwikkeling heeft het dier wel de kenmerken van een Europese wolf. Het DNA van het verkeerslachtoffer is naar Duitsland gestuurd om te bepalen of het om een rasechte wolf of een wolfshond (die uiterlijk vaak amper te onderscheiden is van een wolf) gaat. Ondenkbaar is de aanwezigheid van een wolf op Nederlandse bodem zeker niet. De Duitse populatie groeit gestaag, terwijl recentelijk nog een wolf werd gesignaleerd op een militair oefenterrein in Meppen dat op zo’n vijftien kilometer van de Nederlandse grens ligt. Vooral jongvolwassen wolven die op zoek zijn naar een eigen territorium kunnen in korte tijd enorme afstanden afleggen. Het blijft nog even afwachten of het er daadwerkelijk eentje is geweest, maar het zou wel toepasselijk zijn als de eerste wolf op Nederlandse bodem in pakweg anderhalve eeuw tijd een verkeersslachtoffer is. Er zijn namelijk maar weinig landen waar dagelijks zo belachelijk veel auto’s over de talloze wegen scheuren als in het ongezond dichtbevolkte Nederland.

Lees ook:Wolf weer terug naar Duitsland
Lees ook:Beuningse wolf is ook echte wolf
Lees ook:Drentse wolf ook gefilmd
Lees ook:Waarschijnlijk wolf gesignaleerd bij Beuningen
Lees ook:‘Nederlandse’ wolf doodgereden in Duitsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.