Resten van bejaarde vrouw gevonden in lichaam van krokodil

Foto: Wikimedia Commons/publiek domein

In de buik van een onlangs in Queensland gevangen zoutwaterkrokodil (Crocodylus porosus) zijn menselijke lichaamsdelen gevonden. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om de stoffelijke resten van de 79-jarige Anne Cameron, een bejaarde vrouw die twee dagen voor de ietwat macabere vondst voor het laatst werd gezien in de buurt van het bejaardentehuis waar ze verbleef. Het vermoeden bestaat dat Cameron de weg is kwijtgeraakt en uiteindelijk in de bush belandde. En dat kan in de Australische natuur gevaarlijk zijn, vooral als je in de buurt van wateren komt die door zoutwaterkrokodillen worden bewoond. Ongewapende mensen zijn geen partij voor deze immense oerreptielen, die maximaal ruim zes meter lang kunnen worden. Na de vermissing van Cameron, plaatsten de autoriteiten krokodillenvallen in de omgeving van de plek waar ze het laats was gezien. Dit leidde tot de vangst van een 4,3 meter lange krokodil wier ingewanden menselijke resten bleken te bevatten. Het is de derde keer in het afgelopen anderhalf jaar dat in het noorden van Australië iemand ten prooi valt aan een krokodil. Schuimbekkende conservatieve politici hebben de gebeurtenissen al aangegrepen om te pleiten voor het doden van krokodillen in door de mens bewoonde gebieden.

Lees ook:Menselijke resten gevonden in krokodillenlichaam
Lees ook:Meisje vermoedelijk opgegeten door krokodil
Lees ook:Krokodil eet stroper op
Lees ook:Regisseur Cameron bereikt diepste punt van de Stille Oceaan
Lees ook:Kretenzers zoeken naar krokodil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.