Duiker gedood door haai in Zuid-Afrika

Foto: Albert Kok, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Een 68-jarige duiker uit Oostenrijk is voor de kust van Zuid-Afrika om het leven gekomen. Volgens de autoriteiten is hij in de wateren rond Durban ten prooi gevallen aan een haai. De man was met anderen aan het duiken rondom Protea Banks toen de rest hem uit het oog verloor. Bemanningsleden van een vissersboot vonden uiteindelijk lichaamsdelen van de onfortuinlijke Oostenrijker. Protea Banks is een populaire duiklocatie, onder meer vanwege het grote aantal stier- en tijgerhaaien (zie foto) dat er rondzwemt. Het hierboven beschreven incident toont echter dat het niet altijd ongevaarlijk is om de nabijheid van deze toproofdieren op te zoeken.

Lees ook:Klopjacht op ontsnapte stier in Oostenrijk
Lees ook:Stier sleept dienders door de straten van New Jersey
Lees ook:Speervisser gedood door haai
Lees ook:Uit slachthuis ontsnapte stier verwondt man
Lees ook:Man gedood door eigen stier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.