Muis houdt vliegtuig twee dagen aan de grond

De aanwezigheid van een muis in het toestel heeft ervoor gezorgd dat een vliegtuig van Air France in de Malinese hoofdstad Bamako twee dagen lang aan de grond is gebleven. De voor vrijdag geplande vlucht kon gisteren pas doorgang vinden. De Franse krant Le Parisien schrijft dat de muis vrij kort voor het opstijgen werd ontdekt. Na enkele uren was de muis gevangen, maar omdat de bemanning toen al de maximaal toegestane tijd aan boord had bereikt, kon het vliegtuig vrijdag niet meer vertrekken. Zaterdag deed zich een ander probleem voor: Air France bleek toen niet genoeg personeel voorhanden te hebben in Bamako om de vlucht alsnog te laten vertrekken. De passagiers werden daarom ondergebracht in verschillende hotels. Volgens Air France is vliegen met een muis aan boord geen veilige optie. De dieren kunnen namelijk kabels in het toestel kapotbijten en zo voor serieuze problemen zorgen.

Lees ook:Ratten in vliegtuig Air India
Lees ook:Muis vertraagt vlucht van Londen naar San Francisco
Lees ook:Slang in bagageruim houdt vliegtuig Emirates aan de grond
Lees ook:Vlucht vertraagd door bijenzwerm
Lees ook:Krokodil zorgt voor paniek in vliegtuig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.