Thais tijgertoerisme groeit

Tijgerpose3Volgens het rapport Tiger Selfies Exposed van de dierenrechtenorganisatie World Animal Protection is er in Thailand sprake van een snel groeiende tijgertoerismeindustrie. Onderzoek in 2015 en het begin van 2016 bracht aan het licht dat het Aziatische land 830 tijgers in gevangenschap bij toeristische attracties herbergt, beduidend meer dan de 623 dieren die in 2010 nog werden aangetroffen. Buiten het feit dat een tijger een machtig dier is dat gewoon in het wild thuishoort, gaat het tijgertoerisme vaak ook nog eens gepaard met wreedheden en serieuze welzijnsproblemen. Onderstaand een paar van de wantoestanden die bij toeristische tijgerattracties regelmatig worden aangetroffen.

• Tijgerwelpen worden al na 2 à 3 weken na hun geboorte van hun moeders gescheiden.
• Jonge welpen worden getoond aan toeristen, voortdurend bekeken en honderden keren per dag verkeerd behandeld, wat kan leiden tot stress en verwondingen.
• De dieren worden met pijn en angst gestraft om ongewenst agressief gedrag te stoppen. Een medewerker vertelde onze onderzoekers dat de tijgers voor straf geen eten krijgen als ze een ‘fout’ hebben gemaakt.
• De meeste tijgers verblijven in kleine betonnen kooien of bescheiden behuizingen met beperkte toegang tot vers water. De helft van de tijgers was in kooien gestopt met minder dan 20 m² per dier, een bleke afspiegeling van de 16 tot 32 kilometer die ze in de natuur dagelijks kunnen afleggen.
• Ruim een op de tien (12 precent) van de tijgers toonde gedragsproblemen zoals in de eigen staart bijten en ijsberen. Dit gedrag treedt meestal op wanneer dieren niet kunnen omgaan met stressvolle omstandigheden of situaties.

Van de zeventien onderzochte grote tijgerattracties in Thailand, had de Sriracha Tiger Zoo in Pattaya de meeste tijgers in gevangenschap. Deze locatie kende ook de armzaligste omstandigheden: tenminste één tijger was zo mager dat de heupen en ribben zichtbaar waren. World Animal Protection roept toeristen, reisorganisaties en websites zoals TripAdvisor dan ook met klem op om toeristische tijgerorganisaties te mijden of te boycotten.

Bron: World Animal Protection

 

Lees ook:Video toont hoe luiaard wordt gevangen door houthakkers
Lees ook:Meer olifanten in Aziatische toeristenindustrie
Lees ook:Petitie tegen olifantenritjes
Lees ook:Stropers richten vizier op nevelpanter
Lees ook:Petitie aangeboden tegen illegale puppyhandel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.