Video toont hoe luiaard wordt gevangen door houthakkers

Bron en foto: World Animal Protection

World Animal Protection heeft verontrustende beelden vrijgegeven waarop te zien is hoe een luiaard wordt gevangen door houthakkers. De beelden zijn gemaakt in de buurt van het dorpje Iquitos in Peru, naast de Amazone. Lokale houthakkers verdienen met de het vangen van de dieren een centje bij. Twee weken eerder berichtte World Animal Protection al dat wilde dieren, waaronder veel luiaards, gebruikt worden als toeristenspeeltjes en selfie-objecten in het Amazonegebied. In de video is te zien hoe een luiaard zich angstig vastklemt aan een boom die wordt gekapt. Het dier valt samen met de boom bijna dertig meter naar beneden. Wonderbaarlijk genoeg overleeft de luiaard zijn val. Vervolgens pakken de twee mannen die de boom hebben geveld het dier ruw uit de takken. Uiteindelijk wordt de luiaard in een vuilniszak meegenomen om op een lokale markt te worden verkocht als exotisch huisdier of object voor het vermaak van toeristen. ”De beelden zijn erg zorgwekkend. We weten dat gestroopte dieren gebruikt worden voor toeristische doeleinden, zoals het maken van selfies met de dieren. Ze worden slecht verzorgd en leven vaak in abominabele omstandigheden”, stelt Steven McIvor, de CEO van World Animal Protection. Het is jammer dat de gezichten van de twee lafaards in de video onherkenbaar zijn gemaakt. Een beetje public shaming was in dit geval wel toepasselijk geweest…

Lees ook:Petitie tegen olifantenritjes
Lees ook:Wilde dieren uitgebuit voor selfies in Latijns-Amerika
Lees ook:Petitie aangeboden tegen illegale puppyhandel
Lees ook:Thais tijgertoerisme groeit
Lees ook:Meer olifanten in Aziatische toeristenindustrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.