Thaise kustwacht redt 750 honden van de kookpot

De Thaise kustwacht heeft 750 honden bevrijd uit een penibele situatie en de beesten uiteindelijk ook behoed voor een miserabele dood. De dieren zaten opeengepakt in roestige, veel te kleine kooitjes op een vrachtwagen. De smokkelaar die de dieren vervoerde was van plan om de dieren op een boot te zetten en de honden via de Mekong en Laos uiteindelijk Vietnam binnen te smokkelen. Daar zouden ze onherroepelijk in de kookpot zijn beland, want hondenvlees geldt als een delicatesse in Vietnam. In 2011 onderschepte de Thaise politie ook al een handelaar die tweeduizend honden richting Vietnam wilde smokkelen.

Lees ook:23 verwaarloosde honden gevonden bij Brabantse handelaar
Lees ook:Thai opgepakt met auto vol jonge tijgertjes
Lees ook:Enorme hoeveelheid ivoor geconfisqueerd in Thailand
Lees ook:Nieuwe soorten ontdekt in stroomgebied Mekong
Lees ook:Veel nieuwe soorten ontdekt in Mekongregio

Eén reactie op “Thaise kustwacht redt 750 honden van de kookpot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.