23 verwaarloosde honden gevonden bij Brabantse handelaar

Foto: Dierenbescherming

De politie en de inspectiedienst van de Dierenbescherming hebben vorige week 23 verwaarloosde honden weggehaald bij een Brabantse handelaar. In twee donkere en vuile schuren in de gemeente Landerd zaten in totaal 33 honden, waaronder meerdere pups. Een dierenarts ontdekte dat de dieren veel last hadden van luizen en vlooien. De 23 honden zijn naar een opvangadres gebracht om daar de juiste zorg te ontvangen. Voor de tien overige honden die op het thuisadres van de handelaar in de gemeente Heusden werden aangetroffen, zijn maatregelen opgelegd om af te dwingen dat hun situatie verbetert. Uit de administratie werd duidelijk dat bij de hondenhandel belangrijke dierenwelzijnsregels zijn overtreden. De handelaar zal zich na afronding van het onderzoek voor de rechter moeten verantwoorden, zo kondigde de Dierenbescherming aan.

Lees ook:154 verwaarloosde honden bevrijd in Oisterwijk
Lees ook:Verwaarloosde honden gevonden in Heerlen
Lees ook:Verwaarloosde honden in beslag genomen
Lees ook:Verwaarloosde honden weggehaald uit dierenpension
Lees ook:Thaise kustwacht redt 750 honden van de kookpot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.