Flyeractie ontaardt in vechtpartij

Een flyeractie bij een circus in Uitgeest is donderdagavond op een vechtpartij uitgelopen. Dierenactivisten van de organisatie Bite Back zouden flyers uitdelen bij circus Belly Wien, om te demonstreren tegen het gebruik van circusdieren. Maar dat leidde al snel tot een ruzie, waarna medewerkers van het circus en de activisten met elkaar op de vuist gingen. Uiteindelijk moest de politie de boel komen sussen. Drie medewerkers van het circus, waaronder de directeur en zijn zoon, en een activist werden opgepakt. Eén activist moest in het ziekenhuis behandeld worden aan zijn lichte verwondingen. Wie er begon met vechten is niet duidelijk. Zelf zeggen de activisten dat ze direct na aankomst werden geschopt en geslagen. Maar het circus heeft een andere versie van het verhaal: volgens circusmedewerkers bleven de activisten niet buiten de bufferzone waar ze mochten staan en sloeg een van de activisten met een stalen pijp.

Bron: NOS

Lees ook:Uit slachthuis ontsnapte stier verwondt man
Lees ook:Man bekent doden van Nieuw-Zeelandse zeeberen
Lees ook:Olifant doodt trainer na schrikreactie
Lees ook:Japanse walvisvaarders lichtgewond door boterzuur
Lees ook:Kat valt zeven pitbulls aan

2 reacties op “Flyeractie ontaardt in vechtpartij

  1. hans

    Als circusvriend betreur ik dit voorval. Voor je mening uitkomen is een recht in Nederland, maar ik weet ook dat de ‘rechtnemers’ soms super irritant kunnen zijn.Losse handjes hierbij gebruiken is natuurlijk wel erg dom, zeker nu er op het gebied van dierenwelzijn met woorden al het een en ander is bereikt.

    Voor de goede orde..Circus Belly Wien is geen lid van de Vereniging Nederlandse Circus Ondernemingen http://www.vnco.info/nieuws

    Dit circus zorgt er wel weer voor dat het Nederlandse publiek circus in het algemeen als crimineel gaat ervaren. Dit is voor al die goed willende in Nederland rondreizende bedrijven zo langzamerhand een doorn in het oog.
    Hans – 28-08-2009 | 07:43

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hester

    Ook ik heb circus Belly Wien er op los zien slaan, terwijl er vredig gedemonstreerd werd. Het zijn aggressieve mensen, niet als bij Circus Renz overigens, die lusten er ook pap van. Als je daar even staat te kijken komen ze naar je toe om te vragen wat je daar moet, op een vrij onbeschofte manier.
    Ach ja… circus mensen, als je je dieren mishandeld, zal je voor mensen niet veel beter zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.