Dodelijke kattenziekte in Honselersdijk

Dierenartsen hebben de zeer besmettelijke kattenziekte vastgesteld in Honselersdijk. Een Britse korthaar bleek besmet te zijn, waardoor er nu alarmbellen afgaan voor de regio Den Haag. Dat bevestigt het Huisdierenziekenhuis tegen het AD. Het gaat om een zeer besmettelijke en dodelijke ziekte in het maag-darmstelsel, veroorzaakt door het parvovirus. In veel gevallen leidt besmetting tot het laten inslapen van het dier. Dat de ziekte is gevonden in de regio Den Haag is volgens het ziekenhuis zeker zorgelijk. Maar het goede nieuws is dat er niets aan de hand is zolang de dieren als kitten zijn ingeënt.

Lees ook:Dierenasiels waarschuwen voor kattenziekte
Lees ook:Vogelziekte ook opgedoken in Nederland
Lees ook:Poesjes in Maastrichts asiel getroffen door virus
Lees ook:Bijenziekte vuilbroed duikt op in Limburg
Lees ook:Dierenpark Wildlands laat neushoorn inslapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.