Bijenziekte vuilbroed duikt op in Limburg

Slecht nieuws voor Limburgse bijen: in de plaats Berg en Terblijt is de aanwezigheid van de besmettelijke bijenziekte Amerikaans vuilbroed geconstateerd. De ziekte dook het afgelopen jaar al eerder op in Nederland, maar toen juist in het noorden van het land. Om de verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen, is een vervoersverbod ingesteld in een zone van drie kilometer rond de plaats van de uitbraak. Die maatregel blijft minstens dertig dagen van kracht. Amerikaans vuilbroed wordt veroorzaakt door een bacterie. De ziekte verandert de larven van de Europese honingbij in een slijmerige, rottende massa. De ziekte kan desastreus uitpakken voor bijenvolken, maar is niet overdraagbaar op mensen.

 

Lees ook:Drentse bijenvolken geruimd om besmettelijke ziekte
Lees ook:Opnieuw geval van Amerikaans vuilbroed onder Drentse bijen
Lees ook:Gevreesde bijenziekte opgedoken in Groningen
Lees ook:Nieuwe tekenziekte ontdekt in Engeland
Lees ook:Ruim honderd nijlpaarden dood door miltvuur in Namibië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.