Dode, zieke en verwaarloosde dieren in Rotterdamse dierenzaak

Inspecteurs van de NVWA en de Dierenbescherming hebben in een dierenwinkel in Rotterdam verschillende dode en zieke dieren aangetroffen. De dieren zaten in smerige hokken en hadden te weinig voer en water. Een aantal hokken zat bovendien zo vol dat de dieren zich amper konden bewegen, stelt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Bij eerdere inspecties bleek ook al dat er veel mis was met de dierenwinkel. De eigenaar van de zaak houdt zich volgens de inspectie ook niet aan administratieve verplichtingen die gelden voor de handel in dieren. De dierenhandelaar kan een proces-verbaal en een boetebedrag van duizenden euro’s tegemoet zien. Volgens de NVWA gaat het om een ‘notoire’ overtreder die al langer in beeld is bij de organisatie .Onder de verwaarloosde dieren bevinden zich onder meer een konijn, een dwergwoelmuis, meerdere roodrugparkieten en een zebravink.

Lees ook:Verwaarloosde paarden in beslag genomen bij fokker
Lees ook:NVWA neemt meer dan duizend vogels in beslag
Lees ook:Vrachtwagenchauffeur laat varkens bakken in de zon
Lees ook:Tijgermug duikt opnieuw op in Weert
Lees ook:Verwaarloosde honden weggehaald uit dierenpension

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.