Verwaarloosde honden weggehaald uit dierenpension

129 honderd honden zijn weggehaald bij een dierenpension in de Gelderse plaats Heerde. Dat meldt de Dierenbescherming. Tijdens een gezamenlijke inspectie van Justitie, de politie en gemeentelijke milieudienst werden de sterk verwaarloosde dieren aangetroffen. De honden zaten in te kleine en vervuilde hokken en kregen alleen zeer eenzijdig voedsel aangeboden. Sommige dieren hadden last van ernstige diarree. Mensen die hun hond kwam ophalen uit het pension reageerde onthutst op de aangetroffen leefsituatie van de dieren die permanent op het terrein woonden. Tegen de 39-jarige eigenaresse van het pension zijn meerdere processen-verbaal opgemaakt. Een dierenarts stelde vast dat de leefsituatie van de honden absoluut ontoelaatbaar was.

Lees ook:Hond bevrijd uit snikhete auto in Middelburg
Lees ook:Dierenmishandelaar krijgt primeur
Lees ook:Verwaarloosde en dode dieren gevonden in Steenbergen
Lees ook:23 verwaarloosde honden gevonden bij Brabantse handelaar
Lees ook:Ook honden kunnen jaloers zijn

Eén reactie op “Verwaarloosde honden weggehaald uit dierenpension

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.