Vijf genomineerden voor Jan Wolkers Prijs bekend

Vijf natuurboeken maken nog kans op de Jan Wolkers Prijs voor het beste Nederlandse natuurboek van 2017. Het zijn Wilde apen van Frank Berendse, Dieren met toekomstplannen, slim vooruitkijken in de natuur van Frans van der Helm, Veluwe, de natuurgids van Dirk Hilbers, De kinderen van de nacht, over wolven en mensen van Dik van der Meulen en Vogels op de cm2 van Peter Müller en Tom Loorij. De vijf genomineerden werden zondagochtend bekendgemaakt in het radioprogramma Vroege Vogels. De jury spreekt van een ‘sterk natuurboekenjaar’. Karina Wolkers maakt op 15 oktober bekend wie de winnaar is. De Jan Wolkers Prijs, die genoemd is naar schrijver, beeldhouwer en natuurliefhebber Jan Wolkers, bestaat uit een bedrag van vijfduizend euro en een tekening van Siegfried Woldhek. Vorig jaar won De grutto van Albert Beintema de prijs.

Lees ook:Vijf genomineerden voor Jan Wolkers Prijs bekend
Lees ook:Dirk van der Meulen wint Jan Wolkers Prijs voor wolvenboek
Lees ook:Boek over bestuiving wint Jan Wolkers Prijs
Lees ook:Vijf boeken in de race voor Jan Wolkers Prijs
Lees ook:Kruisspin weer vaakst waargenomen soort in spinnentelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.