Kruisspin weer vaakst waargenomen soort in spinnentelling

Foto: Lucarelli, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Voor het vijfde jaar op rij is de kruisspin de meest getelde soort in de nationale spinnentelling. De kruisspin, zo genoemd omdat hij een kruistekening op zijn lijf heeft, wordt gevolgd door de grote trilspin (een beestje klein lijfje en lange poten) en de herfstspin. Uit de telling blijkt dat de brugspin aan het oprukken is. Deze spin maakt meestal een web bij een lichtbron, plekjes waar zeker op wat warmere avonden volop insecten (smakelijke hapjes voor de achtpotige carnivoor) op af komen. De telling werd vorig weekend gehouden. Er deden 450 mensen aan mee, die gezamenlijk 14.500 spinnen in hun tuinen telden. De uitslag van de telling is zondagochtend bekendgemaakt in het radioprogramma Vroege Vogels.

Lees ook:Kruisspin meest algemene soort tijdens telling
Lees ook:Kruisspin vaakst geteld
Lees ook:Tweede telling huis- en tuinspinnen
Lees ook:Tuinvogel- en ooievaarstelling in weekend
Lees ook:Minder ooievaars geturfd tijdens landelijke telling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.