Speuren naar reptielen in het diepe Zuiden

Hoewel ik normaal primair gefocust ben op de herpetofauna in het Meinweggebied, brengt het lidmaatschap van de Herpetologische Studiegroep Limburg en Ravon je ook naar compleet andere streken. Afgelopen zaterdag hebben we met een behoorlijke groep een aantal gebieden (eentje in elk land) rondom het Drielandenpunt afgezocht naar ringslangen en gladde slangen. De verwachtingen waren vooraf bescheiden. De twee soorten zijn namelijk wel bekend uit de regio, maar slechts in vrij kleine concentraties. Hoewel we wel enorm veel levendbarende hagedissen (zie foto) en behoorlijk wat hazelwormen vonden, bleef de slangenoogst beperkt tot het al niet meer geheel intacte karkas van een dode ringslang. Desondanks was het een gezellige en mooie dag in een grotendeels fraaie omgeving die enorm verschilt van het landschap dat je in Midden-Limburg aantreft.

Lees ook:Samen de winter door
Lees ook:Een gevarieerde werkdag
Lees ook:Klein maar fijn
Lees ook:Herpetofauna in het Meinweggebied
Lees ook:Hazelwormenliefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.