Atalanta opnieuw het vaakst geteld

Net als in 2016 is dit jaar de atalanta de meestgetelde vlinder in de Nederlandse tuinen. De soort is vrij eenvoudig te herkennen aan de kenmerkende zwarte vleugels met oranje strepen. Bij de voorlopige tussenstand zondagavond zijn 51 verschillende vlindersoorten gezien. Vorig jaar waren dat er nog 52. Na de atalanta (meer dan 7200 keer) zijn de kleine vos (ruim 4100) en de dagpauwoog (3300) de soorten die het vaakst werden gezien. Opvallend is dat er in het noorden van het land aanzienlijk meer vlinders werden waargenomen dan in het zuiden. Er deden dit jaar iets minder mensen mee aan de telling dan vorig jaar. Een woordvoerder van de Vlinderstichting, de organisatie die de telling organiseert om erachter te komen hoe het gaat met de Nederlandse vlinderstand, wijt de wat afgenomen animo aan het matige weer op zaterdag, toen er relatief weinig tellingen werden doorgegeven.

Lees ook:Atalanta opnieuw meest getelde vlinder
Lees ook:Weinig vogels geteld tijdens vogeltelweekend
Lees ook:Huismus opnieuw vaakst geteld tijdens Nationale Tuinvogeltelling
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling staat weer voor de deur
Lees ook:Slecht vlinderjaar door temperatuurschommelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.