Hondenfluisteraar Cesar Millan morgen te bewonderen in Nederland

De inmiddels wereldberoemde hondenfluisteraar Cesar Millan is morgen in de Amsterdamse Heineken Music Hall met zijn liveshow Leaders of the Pack te bewonderen op Nederlandse bodem. Hoewel Millan met het geven van lezingen en cursussen over de hele wereld een druk bestaan heeft, runt hij in de heuvels van Santa Clarita (niet ver van Los Angeles) ook nog het Dog Psychology Center. Zijn droom werd werkelijkheid toen hij een centrum kon bouwen waar honden samen kunnen komen als een roedel. Hier worden honden over de hele wereld getraind en gerehabiliteerd, zijn er talloze wegen en paden om te lopen, een zwembad (speciaal voor honden) en superluxe kennels; kortom, een faciliteit die zijn weerga amper kent.  

Het is dit trainingscentrum waar de verschillende Cesar-ambassadeurs in Nederland voor het eerst live kennis konden maken met Cesar Millan. Ulrike, Maarten en Anniek volgden de training van Cesar Millan in Santa Clarita en kwamen met een koffer vol verhalen en ervaringen terug. Zoveel, dat ze besloten Cesar’s kennis en kunde ook in Nederland uit te dragen en andere baasjes en hun honden te helpen. Het drietal zal ook zijn opwachting maken in het live-evenement te Amsterdam.

Zwerfhonden worden door Cesar Millan al jaren onder de aandacht gebracht. Het kill, adopt or dump-beleid dat in Harrisburg (USA) werd aangenomen raakte Cesar zo diep dat hij besloot dit probleem in al zijn lezingen wereldwijd onder de aandacht te brengen. In Amerika worden honden in uit het asiel nauwelijks geadopteerd. De hond is te oud, heeft te veel meegemaakt… Volgens Cesar is een hond nooit te oud om te leren, en kan iedere hond opgevoed worden. Hij deelt zijn kennis graag met het publiek. In Harrisburg is het beleid aangepast, grotendeels dankzij Cesars inspanningen. Helaas zijn er ook in Nederland nog veel kansarme asieldieren. Honden oud, ziek of met gedragsproblemen, en verwilderde katten afkomstig uit asielen waar ze vaak verwaarloosd en mishandeld binnen zijn gebracht, krijgen een permanent thuis bij Stichting Dierenthuis. Een opmerkelijk, opzienbarend en vooral prachtig project. Dieren die elders langdurig onplaatsbaar bleken, worden hier met veel liefde en zorg omringd, zodat ze eindelijk van een fijn leven mogen genieten. Dertigduizend vierkante meter met bomen, struiken en vijvers om in te zwemmen. En omdat ze al genoeg ellende in hun leven hebben meegemaakt, mogen ze hier voor altijd blijven. 

 

Lees ook:Coentunnel tijdje gesloten wegens loslopende honden
Lees ook:Chinese gekuifde naakthond uitgeroepen tot lelijkste hond ter wereld
Lees ook:Massale dump van huisdieren in Zwolle
Lees ook:Hond net zo belangrijk als kind voor Nederlandse baasjes
Lees ook:Hond al veertigduizend jaar mensenvriend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.