Hond net zo belangrijk als kind voor Nederlandse baasjes

Recent onderzoek van cijfergoeroe Maurice de Hond naar de relatie tussen Nederlandse baasjes en hun honden heeft opmerkelijke resultaten opgeleverd. Als Nederlandse hondenbaasjes moeten kiezen tussen hun partner en hun hond, kiest maar liefst 15procent van de ondervraagde mannen, en meer dan 20 procent van de ondervraagde vrouwen voor… de hond! Het onderzoek, dat uitgevoerd werd in opdracht van het hondentijdschrift WRAF! , leverde nog meer opvallende resultaten op:

* 95 procent van de hondenbazen gelooft dat elke hond een unieke persoonlijkheid heeft.

* 98 procent van de hondenbezitters gelooft dat de aanwezigheid van de hond een positieve invloed heeft op het welzijn van de baas.

* Meer dan de helft van de ondervraagden (59 procent) vindt hun vriendschap met de hond net zo waardevol als die met mensen.

* Baasjes besteden per dag gemiddeld 80 minuten aan hun hond, en geven er per maand in elk geval minstens 70 euro aan hondgerelateerde producten uit.

* Meer dan de helft van de ondervraagde baasjes zegt dat hun dagelijkse tijdsindeling door de hond wordt bepaald.

* Meer dan 30 procent van de ondervraagde baasjes vindt het prima als de hond op bed slaapt.

Maurice de Hond concludeert dat honden in het gezin intussen bijna net zo’n grote plek innemen als kinderen. Zijn onderzoek werd uitgevoerd onder 1200 respondenten, waarvan er 200 hondenbezitter zijn.

Lees ook:Ruim helft Nederlanders tegen levend koken van kreeften
Lees ook:Huisdieren en baasjes vaak onafscheidelijk koppel in Nederland
Lees ook:Onderzoek naar hondenhernia biedt ook uitkomst voor mensen
Lees ook:Amerikaanse hond sterft na beschermen van baasjes tegen beer
Lees ook:Honden slopen politieauto

2 reacties op “Hond net zo belangrijk als kind voor Nederlandse baasjes

 1. Stichting Kyra

  Dieren zijn trouwer,loyaler,eerlijker,liever,betrouwbaarder,engeloofwaardiger als de mensen.(zij eten ook geen mensen)!!!
  Mensen bedriegen,zijn achterbaks,(eten dieren)praten achter je rug,denken dieren te kunnen en mogen mishandelen,en als ze zeggen;goh,ik ben blij dat ik je zie,moet je er drie keer over nadenken of dat wel zo is,en dan weet je het nog niet zeker.Uitzonderingen daargelaten.
  Geef mij de dieren maar,heb je veel meer aan als aan de mensen,ik weet zeker dat als de dieren het voor het zeggen hadden dat de wereld er een stuk beter had uitgezien als nu het geval is.
  De maatschappij is verrot,en het word steeds maar erger,blij ben ik om te horen dat er schijnbaar toch zoveele goed zijn voor de dieren,al betwijfel ik deze uitkomst ten zeerste op waarheid.
  Elke dag worden wij bij onze stichting(zie homepage) geconfronteerd met gruwelijk dierenleed,dit zal pas stoppen als de mens is uitgeroeid,of als er zeer hoge gevangenisstraffen voor dierenmishandeling gegeven gaan worden,en dan heb ik het niet over een paar jaar,nee dan heb ik het over jaaaaaaaaaren,met daarachteraan een tbs behandeling,immers mensen die dieren mishandelen zijn zwaar gestoord.
  Zware woorden die ik hier neer zet,maar wel waarheid.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frank Heinen

  Ja, in veel opzichten heb je gelijk. De mens is inderdaad geen wezen dat zijn zogenaamde superieure intelligentie doorgaans op een nobele manier gebruikt.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.