Dodelijk slangengevecht

Foto: Wikimedia Commons/publiek domein

Hoewel slangen, zeker in vergelijking met veel zoogdiersoorten, doorgaans geen al te gewelddadige dieren zijn, kunnen ook de pootloze reptielen elkaar soms naar het leven staan. Het gevecht in deze video is hier een goed voorbeeld van. Op de beelden neemt een oostelijke bruine slang (een van de giftigste slangen van Australië en de wereld) het op tegen een tijgerslang. De bruine slang (Pseudonaja textilis) komt uiteindelijk als winnaar uit de strijd tevoorschijn. De tijgerslang moet het duel helaas met de dood bekopen. De beelden zijn gemaakt op het grondgebied van een Australische boerderij.

Lees ook:Stormtrooperpak behoedt man voor dodelijke slangenbeet
Lees ook:Australische bezwijkt aan slangenbeet
Lees ook:Babygifslang duikt op in lunchtrommel van kind
Lees ook:Australische peuter vindt gifslangen in kledingkast
Lees ook:Vrouw vindt gifslang in kerstboom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.