Verdronken orang-oetan Apenheul werd opgejaagd door soortgenoten

Foto: Apenheul
De orang-oetan die woensdag in de Apenheul verdronk werd opgejaagd door enkele soortgenoten. De negenjarige Merah probeerde via de gracht te vluchten naar het naastgelegen eiland, maar dat mislukte. Ze belandde uiteindelijk in het water en verdronk. Op camerabeelden is te zien dat Merah werd opgejaagd door twee andere orang-oetans kort voordat ze de sprong over de gracht waagde. De Apenheul zegt dat er sprake was van spanning tussen enkele orang-oetans. De verblijven in de Apenheul beschikken over vluchtroutes die ongelukken moeten voorkomen. Merah kon terug naar het binnenverblijf, maar vluchtte helaas precies de andere kant op. In het wild zijn orang-oetans overwegend solitaire dieren.

Lees ook:Orang-oetan verdronken in Apenheul
Lees ook:Nieuwe orang-oetan in Apenheul
Lees ook:Grijspootdoeroecoeli geboren in Apenheul
Lees ook:Orang-oetan geboren in Apenheul
Lees ook:Oudste orang-oetan van Nederland overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.