Veel reigers sterven hongerdood door vrieskou

Veel dieren hebben het zwaar door de winterse kou die momenteel ons land teistert. Denk aan de grote grazers, maar bijvoorbeeld aan blauwe reigers. Reigers eten namelijk vooral vis en muizen, voedselbronnen die nu lastig of niet te benutten zijn. De vissen zitten namelijk onder het ijs, terwijl muizen zich bij vrieskou terugtrekken in hun ondergrondse holen. Mensen kunnen de blauwe reigers wel een handje helpen door bijvoorbeeld ontdooide witvis voor ze uit te gooien. Daarnaast zijn er ook vogels die bijvoorbeeld vastvriezen aan het ijs of asfalt.

Lees ook:Haagse binnenstad geteisterd door muizenplaag
Lees ook:Poten van geroosterde blauwe reiger in museum
Lees ook:Amsterdamse stadsnatuur
Lees ook:2015 dreigt slecht jaar te worden voor grutto’s
Lees ook:Laat broedsucces zorgt toch nog voor redelijk kerkuilenjaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.