Poten van geroosterde blauwe reiger in museum

De poten van de dode blauwe reiger die zondag geroosterd werd door een dakloze man in het Haagse Bos, zijn binnenkort in een museum te zien. De poten worden opgenomen in de collectie Dode dieren met een verhaal van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Die laat zien hoe en waar mens en dier met elkaar in botsing komen en wat de gevolgen kunnen zijn. De poten komen in dezelfde collectie als onder meer de Dominomus en de steenmarter die doodging in de deeltjesversneller in Genève. De uit Rusland afkomstige man had de vogel bereid en opgegeten. Blauwe reigers zijn, ondanks hun algemeenheid, een beschermde diersoort. Maar aangezien de man verklaarde dat hij de vogel dood had gevonden (Een plausibel klinkende uitleg als je kijkt naar de hoge wintersterfte onder reigers dit jaar) en de politie het tegendeel niet kon aantonen, wordt hij niet vervolgd voor zijn daad.

Lees ook:Natuurhistorisch Museum Rotterdam exposeert steenmarter die stroomstoring veroorzaakte in Groningen
Lees ook:Veel reigers sterven hongerdood door vrieskou
Lees ook:Bevroren ijsvogel krijgt plek in museumcollectie
Lees ook:Vissterfte Aa veroorzaakt door ammoniak
Lees ook:Reigerparadijs Galápagos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.