Mogelijk volop vlinders met Kerstmis

Als de weersverwachtingen uitkomen en we met Kerstmis nog steeds zulke hoge temperaturen hebben als op het moment, zullen er volop vlinders te zien zijn. Een unicum, zo meldt de Vlinderstichting vandaag.  Soorten als de citroenvlinder, kleine vos en dagpauwoog verschuilen zich zodra het koud wordt in nestkasten en schuurtjes. Andere vlinders, zoals atalanta’s, trekken naar het warme zuiden. Maar door het extreem zachte weer krijgt de Vlinderstichting nog steeds elke dag meldingen binnen van rondfladderende vlinders. De hoge decembertemperaturen zijn overigens geen goed nieuws voor de kleurrijke insecten. Vlinders halen hun energie namelijk uit de nectar van bloemen, maar in december is het zoete goedje nauwelijks nog te vinden in de natuur. Als de temperatuur dan toch plotseling daalt, zijn de vlinders te verzwakt om nog te kunnen overleven.

Lees ook:Vlinderstichting: aantal vlinders sinds 1992 met veertig procent gedaald
Lees ook:‘Vanessa’ overrompelt Limburg
Lees ook:Vlinders en libellen vliegen steeds vroeger
Lees ook:Veel dagpauwogen dit voorjaar
Lees ook:Eerste Nederlandse tuinvlindertelling in juli van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.