François-langoer geboren in Blijdorp

Foto: Wikimedia Commons/CC BY-SA 2.5

In Diergaarde Blijdorp is onlangs een tonkinlangoer (ook wel bekend als françoislangoer) geboren. De Rotterdamse dierentuin heeft de geboorte van het aapje zaterdag bekendgemaakt. Het geslacht van de jonge langoer is nog niet bekend. De aap heeft momenteel een knaloranje vacht, maar die verkleurt langzaam. Het dier zal net als oudere soortgenoten uiteindelijk een zwarte vacht krijgen. De met uitsterven bedreigde diersoort is in Nederland alleen te vinden in Diergaarde Blijdorp. De tonkinlangoeren (Trachypithecus francoisi) in Rotterdam maken deel uit van een Europees fokprogramma. In 1997 kwam het allereerste exemplaar van deze zeldzame apensoort in een Europese dierentuin ter wereld. Het in Blijdorp geboren vrouwtje is nu bevallen van een kleintje. Tonkinlangoeren komen in het wild alleen voor in het zuidwesten van China en Noord-Vietnam.

Lees ook:Zeldzaam onagerveulen geboren in Diergaarde Blijdorp
Lees ook:Oudste krokodil van Blijdorp overleden
Lees ook:Indische neushoorn geboren in Blijdorp
Lees ook:Pestende olifant weg uit Blijdorp
Lees ook:Reuzentoekans planten zich voortvarend voort in Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.