Indische neushoorn geboren in Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is dinsdagnacht een Indische neushoorn geboren. Moeder Namaste was zo’n zestien maanden zwanger van het jong. Volgens een woordvoerder van de dierentuin maken de moeder en het jong het goed. Het geslacht van de jonge neushoorn is nog niet bekend. Verzorgers hopen het voorlopig nog naamloze dier de komende weken beter te kunnen bestuderen. Met de geboorte van het jong verblijven er nu twee Indische neushoorns in de dierentuin. De moeder zette eerder zes kalfjes op de wereld. Het jong werd geboren dankzij een fokprogramma, waarbij tijdelijk een mannetjesneushoorn uit de Belgische dierentuin Planckendael werd gehaald. De bevalling was dinsdagnacht live te zien via een webcam. Ook woensdag zijn de gebeurtenissen in het neushoornverblijf nog live te volgen. De Indische neushoorn, die in tegenstelling tot bijvoorbeeld zijn Afrikaanse verwanten maar een hoorn heeft, komt in het wild alleen voor in India en Nepal en geldt met een wilde populatie van circa drieduizend dieren als een bedreigde diersoort.

Lees ook:Zeldzame Indische neushoorn geboren in Blijdorp
Lees ook:Breedlipneushoorn geboren in Burgers’ Zoo
Lees ook:Zwarte neushoorn geboren in Blijdorp
Lees ook:Breedlipneushoorn dood ter wereld gekomen in Burgers’ Zoo
Lees ook:Olifantje geboren in dierenpark Amersfoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.