Sea Shepherd fotografeert dode walvis op Japans schip

Foto: Sea Shepherd

Milieu- en dierenbeschermingsorganisatie Sea Shepherd claimt een Japans schip te hebben gezien en gefotografeerd dat een dode walvis aan boord had. De bemanning van de Nisshin Maru, een bekende Japanse walvisvaartboot, zou nog geprobeerd hebben om de dwergvinvis met een zeil te bedekken toen een helikopter van Sea Shepherd het schip naderde. Het schip bevond zich op dat moment in het Australisch Walvisreservaat, een stuk zee dat geldt als beschermingszone voor walvissen en dolfijnen.
De bemanning is ‘op heterdaad betrapt’, stelt Adam Meyerson, kapitein van de Ocean Warrior van Sea Shepherd. De foto’s die de organisatie maakte zouden het eerste bewijs zijn dat Japan,  ondanks een in 2014 door het Internationaal Gerechtshof uitgevaardigd verbod, gewoon doorgaat met het afslachten van walvissen. De Japanse autoriteiten hebben aangegeven dat ze op de hoogte zijn van de door Sea Shepherd geschoten beelden, maar onthouden zich voorlopig van verder commentaar.

Lees ook:Paul Watson door Interpol gezocht
Lees ook:Sea Shepherd zit Japanse walvisvaarders opnieuw dwars
Lees ook:Activist Sea Shepherd entert Japans schip
Lees ook:Walvisvaarders en activisten slaags in Zuidpoolgebied
Lees ook:Japan legt walvisjacht stil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.