Veel nieuwe diersoorten ontdekt in Papoea-Nieuw-Guinea

Fotocollage: Conservation International
Een team van wetenschappers heeft tweehonderd onbekende diersoorten ontdekt in Papoea-Nieuw-Guinea. Natuurorganisatie Conservation International (CI) presenteerde de spectaculaire ontdekking woensdag namens de wetenschappers. Het team van wetenschappers reisde in opdracht van CI naar de onherbergzame hooglanden van Papoea-Nieuw-Guinea en stuitte daar onder andere op muizen met witte staarten en piepkleine, kleurrijke kikkers. Het onderzoeksgebied was zo ongerept en zo ontoegankelijk dat het team een klein vliegtuig, een helikopter en een handgemaakte kano nodig had om de wildernis te trotseren. Een van de belangrijkste ontdekkingen was volgens onderzoeksleider Steve Richards die van een voorheen onbekende muizensoort. “Om in deze tijd een volledig onbekende zoogdiersoort te ontdekken, dat is behoorlijk cool”, vindt Richards.

Lees ook:Talrijke nieuwe diersoorten ontdekt in Nieuw-Guinea
Lees ook:Nieuwe diersoorten ontdekt in bergen van Nieuw-Guinea
Lees ook:Australische python lift mee op vliegtuigvleugel
Lees ook:Meer dan duizend nieuwe soorten ontdekt in Nieuw-Guinea
Lees ook:Kleinste kikkers ter wereld ontdekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.