Ontsnapte Wallaby Wildlands opgegeten door leeuwen

Een wallaby die donderdag ontsnapte uit zijn verblijf in Wildlands Adventure Zoo Emmen is door leeuwen gedood en opgegeten. De kleine kangoeroe verliet zijn verblijf op de Wallabyheuvel en kwam terecht op de Leeuwenberg in het park. Wildlands Emmen gaat onderzoeken hoe een dergelijk geval in de toekomst kan worden voorkomen. “We zijn behoorlijk van slag en zoeken nu uit hoe het heeft kunnen gebeuren”, zegt een woordvoerder van het dierenpark tegen Dagblad van het Noorden. Het park was open op het moment dat het buideldier werd gedood en door de grote katachtigen werd opgegeten. Enkele bezoekers zagen het voorval zelfs gebeuren. Om de rust in de wallabygroep te bewaren, zijn de dieren naar een binnenverblijf overgebracht. De leeuwen valt natuurlijk weinig te verwijten, want als geboren roofdieren volgden ze hun natuurlijke instinct.

Lees ook:Wildlands Adventure Zoo Emmen krijgt klachten over onzichtbaarheid dieren
Lees ook:Dierenpark Wildlands laat neushoorn inslapen
Lees ook:9, 5 miljoen bezoekers voor Nederlandse dierentuinen
Lees ook:Duits dierenpark tijdelijk ontruimd wegens ontsnapte leeuwen
Lees ook:Karpers moeten poepoverlast door nijlpaarden aanpakken in Wildlands Adventure Zoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.