Potvis aangespoeld in Domburg

Foto: Wikimedia Commons/GFDL

Op het strand van het Zeeuwse Domburg is een 13,5 meter lange potvis (Physeter macrocephalus) aangespoeld. Naturalis en de Universiteit Utrecht gaan onderzoek doen naar het volwassen mannetje. De politie heeft de omgeving afgezet om toeschouwers op afstand te houden. Als een walvis strand, treedt het zogenoemde ‘protocol stranding levende grote walvisachtigen’ in werking. Daarin staat onder meer hoe wordt omgegaan met een gevonden dier. Zo worden dolfijnen meegenomen, maar blijven walvissen liggen omdat ze te groot zijn om te verplaatsen. De sectie vindt dan ook op het strand zelf plaats.

Lees ook:Japanners vrezen voor grote aardbeving na stranding dolfijnen
Lees ook:Dertig zwarte zwaardwalvissen aangespoeld in Brazilië
Lees ook:Gestrande bruinvis Texel overleden
Lees ook:Brilkaaiman gevonden op strand Scheveningen
Lees ook:Levende bruinvis aangespoeld op Texel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.