Zeearend geboren in Groningen

Foto: Wikimedia Commons/publiek domein

In het Groninger deel van het Hunzedal is een jonge zeearend uit het ei gekropen. De geboorte betekent een primeur voor de provincie Groningen. Voor het eerst deed het zeearendpaar een serieuze broedpoging, een actie die dus gelijk uitmondde in succes. De Groningse zeearenden broeden op een oud haviksnest. Het nest bevindt zich in een natuurgebied dat niet toegankelijk is voor publiek. “Het is uniek dat er een zeearend geboren is in ons gebied”, vertelt Alwin Hut, medewerker natuurbeheer van Het Groninger Landschap. “Dit is het eerste kuikentje dat in de provincie Groningen geboren wordt. Een enorme bevestiging dat we goed bezig zijn met dit gebied.”

Lees ook:Nestelende zeearenden in Groningen
Lees ook:Drie zeearenden geringd in Oostvaardersplassen
Lees ook:Zeearenden Oostvaardersplassen broeden op nieuw nest
Lees ook:Uitgezette bever enkele uren na vrijlating al doodgereden
Lees ook:Nest zeearenden Oostvaardersplassen ingestort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.