Extra bescherming voor Limburgse ingekorven vleermuizen

Foto: Rémi Bigonneau, Wikimedia Commons

  De provincie Limburg gaat de zomerverblijfplaatsen van de ingekorven vleermuis in Abdij Lilbosch in Pey (Echt) en het voormalig klooster van Maria-Hoop veilig stellen. Specifieke maatregelen moeten ervoor zorgen dat de verblijfplaatsen van de vleermuizen op ruime zolders goed toegankelijk, rustig, droog en zeer warm blijven. Daarnaast worden ook de vliegopeningen verduisterd. De ingekorven vleermuis is in Nederland een zeer zeldzame soort en wordt vrijwel overal in Europa bedreigd. In Abdij Lilbosch en het voormalig klooster van Maria-Hoop verblijven vijfhonderd tot duizend exemplaren. Het stukje Midden-Limburg waar de met afstand grootste kolonies ingekorven vleermuizen van Nederland huizen, maakt deel uit van Natura 2000, een Europees netwerk van beschermde en kwetsbare natuurgebieden. De gemeente Echt-Susteren en de plaatselijke kloostergemeenschappen werken mee aan de bescherming van de ingekorven vleermuis.

Foto: Rémi Bigonneau, Wikimedia Commons

Lees ook:Onderzoek naar verdwenen vleermuizen Midden-Limburg
Lees ook:Mysterie verdwenen vleermuizen opgelost
Lees ook:Zeldzame vleermuis aangetroffen in Zeeuwse bunker
Lees ook:Limburgs vleermuisonderzoek levert bijzondere resultaten op
Lees ook:Nederlandse vleermuizen in winterslaap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.