Tientallen gladde haaien gespot voor Zeeuwse kust

Foto: Wikimedia Commons
Wellicht dat niet iedereen het weet, maar ook in de Noordzee zwemmen haaien rond. Voor de mens zijn de soorten die we in onze contreien aantreffen echter volkomen ongevaarlijk, of het nu gaat om een gigant als de planktonminnende reuzenhaai of een kleine bodembewoner als de hondshaai. Opvallend genoeg worden de laatste tijd veel gladde haaien (ook wel gevlekte toonhaaien genoemd) gespot langs de kust van Zeeland. De gladde haai is een volkomen onschuldige bodembewoner die ruim anderhalve meter lang kan worden. In tegenstelling tot klassieke roofhaaien als de witte haai of de tijgerhaai beschikt de gladde haai over platte maaltanden, het ideale gereedschap om krabben en schelpdieren te lijf te gaan. Sportvisserij Nederland is een onderzoek begonnen om te kijken hoeveel haaien er nu precies in de Westerschelde zitten.

Lees ook:Orka’s jagen op haaien
Lees ook:Twitter als haaienalarm
Lees ook:172 haaien gedood door West-Australische regering
Lees ook:Grote haringhaai voor Britse kust
Lees ook:Witte haai gevangen in Canadese baai

Eén reactie op “Tientallen gladde haaien gespot voor Zeeuwse kust

  1. sas

    Blijven toch aparte beesten die haaien,als je zegt tegen iemand die naar zandvoort gaat weet je dat er haaien zwemmen,is het toch even hoeps oh.
    Vooralsnog in Zeeland dus.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.