Oranjetipje doet het goed in Nederland

Foto: Vlinderstichting
Het oranjetipje is al in grote aantallen aanwezig. Dit is eerder dan normaal: door het mooie weer zijn de vlinders dit jaar vroeg tevoorschijn gekomen. Het oranjetipje is ook een soort die de afgelopen jaren langzaam maar zeker vooruit is gegaan. Bij sommige soorten valt het heel erg op dat ze sterk in aantal af- of toenemen; bij andere soorten gaat dit zo langzaam dat je het nauwelijks in de gaten hebt. Het oranjetipje is een voorbeeld van zo’n soort die heel langzaam jaar na jaar wat talrijker is geworden. De index uit het Landelijk Meetnet Vlinders laat het wel zien, maar tussen het geweld van sterk toenemende soorten als het bont zandoogje of juist sterk dalende soorten als de argusvlinder valt hij een beetje weg.

Lees ook:Vlinders vliegen in 2014 eerder dan normaal
Lees ook:Nederlandse vlinderstand naar nieuw dieptepunt
Lees ook:Bont zandoogje trekt naar de stad
Lees ook:Meer dagvlindersoorten tevoorschijn
Lees ook:Vlinderstichting: aantal vlinders sinds 1992 met veertig procent gedaald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.