Badkuipen voor zieke zeehonden

De Zeehondencrèche Lenie ’t Hart in Pieterburen wordt momenteel overstelpt met badkuipen van mensen uit het hele land. Afgelopen weekend maakte ’t Hart bekend dat er de laatste paar weken zeker honderd zieke zeehonden zijn binnengebracht, veel meer dan de crèche eigenlijk aankan. Nadat diskjockey Edwin Evers dinsdagochtend op Radio 538 zijn luisteraars ertoe had opgeroepen de crèche te steunen, stroomden de giften binnen. “Er zijn ons al meer dan honderd zwembaden en badkuipen aangeboden”, zei een woordvoerster woensdag. ,,We hebben zelfs een heuse jacuzzi toegezegd gekregen. We hebben ze allemaal hard nodig, want in de crèche is normaliter plaats voor ongeveer tachtig zeehonden per jaar, terwijl we er en nu al meer dan honderd in huis hebben.” Er zijn dit jaar al opvallend veel zieke en vermagerde grijze zeehonden langs de Nederlandse Waddenkusten opgedoken. Wetenschappelijk onderzoek moet uitsluitsel over de mogelijke oorzaken geven.

Lees ook:Ecomare vangt voortaan alleen nog zeehonden uit omgeving Texel op
Lees ook:Zeehondencrèche vol met zieke dieren
Lees ook:Stormachtig weer brengt ook zeehonden in de problemen
Lees ook:Grote gezondheidsproblemen voor wilde zeehonden
Lees ook:Lenie ‘t Hart stopt als manager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.