Duikexpeditie Doggersbank succesvol

De Stichting Duik de Noordzee Schoon heeft een succesvolle tiendaagse expeditie bij de Doggersbank achter de rug. In het Noordzeegebied, dat ten oosten van Noord-Engeland ligt, heeft het expeditieteam nieuwe en zeldzame diersoorten ontdekt, zijn onbekende wrakken doorzocht en is een recordaantal visnetten opgeruimd. Het team komt vandaag terug in de haven van Scheveningen. De expeditie is een gezamenlijk initiatief van Stichting Duik de Noordzee Schoon en Stichting De Noordzee. De organisaties willen het belang van natuurlijke- en kunstriffen in de Noordzee op de kaart zetten. Het expeditieteam is een gemêleerd gezelschap dat bestaat uit marien biologen, amateurarcheologen, ecologen, fotografen, filmers en supportduikers. Tijdens de expeditie zijn diersoorten ontdekt die nog niet eerder in Nederland waren gezien, zoals gekleurde naaktslakken. Ook zijn er diverse zeldzame soorten waargenomen, waaronder juweelanemonen, eetbare zeeappels, octopussen en twee noordelijke dwergvinvissen. In totaal is zesduizend kilo aan ’spooknetten’ opgeruimd. Dit achtergelaten en in zee zwerven vistuig vormt een gevaar voor vissen, kreeften, zeeschildpadden, zeezoogdieren en krabben. Daarnaast zijn nog eens tien onbekende wrakken onderzocht, zodat onderzoekers de identiteit ervan (en het verhaal erachter) kunnen gaan achterhalen

Lees ook:Voor het eerst hard koraal gevonden in Noordzee
Lees ook:Nieuwe diersoorten ontdekt bij Doggersbank
Lees ook:Duikers vinden nieuwe soorten bij Doggersbank
Lees ook:Talrijke nieuwe diersoorten ontdekt in Nieuw-Guinea
Lees ook:Noordzee heeft er een nieuwe vissoort bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.