Nieuwe spitsmuizen ontdekt op Sulawesi

Foto: Jake Esselstyn
Tijdens een veldexpeditie rond Mount Tompotika, een berg op het eiland Sulawesi, hebben biologen mogelijk vier nieuwe spitsmuissoorten ontdekt. DNA-onderzoek moet nog bevestigen of het daadwerkelijk om nog ongeclassificeerde soorten gaat. Net als alle spitsmuizen beschikken ook de Indonesische zoogdieren over kleine oogjes en een sterk ontwikkelde geurzin. Die scherpe neus gebruiken de diertjes vooral om insecten en aardwormen tussen het gebladerte en onder de grond op te sporen. “Veel mensen beseffen niet hoe weinig we zelfs vandaag de dag nog weten over de natuur en leggen te weinig appreciatie aan de dag voor de diverse interessante levensvormen die ons omringen. Dit soort onderzoeksexpedities zijn dan ook enorm belangrijk omdat we meer te weten komen over de soortenrijkdom, evolutionaire geschiedenis en beschermingsmogelijkheden van natuurrijke gebieden”, stelt de Canadese bioloog Jake Esselstyn.

Bron: National Geographic News

Lees ook:‘Zwijnneusrat’ ontdekt op Sulawesi
Lees ook:Chimpansees zoeken contact met robots
Lees ook:Ook haaienproducten in Nederlandse winkels
Lees ook:Tandwalvissen sporen prooi op met sonarstraal
Lees ook:Gebruikten primitieve zeeschorpioenen voor het eerst gereedschap?

2 reacties op “Nieuwe spitsmuizen ontdekt op Sulawesi

  1. xlpharmacy

    over kleine oogjes en een sterk ontwikkelde geurzin. Die scherpe neus gebruiken de diertjes vooral om insecten en aardwormen tussen het gebladerte en onder de grond op te sporen. “Veel mensen beseffen niet hoe weinig we zelfs vandaag de dag nog weten over de natuur en leggen te weinig appreciatie aan de d

      /   Beantwoorden  / 
  2. xl pharmacy

    Van wat u heeft bijgedragen in die vergadering, was het duidelijk dat je een veel onderzoek gedaan naar dit onderwerp en je echt weet je spullen. Goed gedaan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.