Campagne tegen stroperij in Noord-Holland van start

Volgens diverse terreinbeheerders komt stroperij steeds vaker voor in Noord-Holland. De organisaties signaleren dat mensen op grotere schaal de natuur verlaten met konijnen, paddenstoelen, vissen, mossen en andere planten. De terreinbeheerders starten samen met de politie starten een handhavingsactie om deze stroperij te stoppen en mensen bewust te maken van de natuurschade en gevaren van stroperij. De natuur en de biodiversiteit lopen schade op door stroperij volgens de beheerders. Daarnaast is het mogelijk dat mensen ziektes en vergiftiging oplopen door het eten van gestroopte producten. De beheerders van natuur in Noord-Holland, waaronder Landschap Noord-Holland, Staatsbosbeheer en Goois Natuurreservaat, bundelen daarom hun krachten om op te treden tegen stroperij. Het meenemen van kleine hoeveelheden kan in principe door de vingers worden gezien, maar dat er tegen het leeg strippen van de bossen zal voortaan harder worden opgetreden.

Lees ook:Rechter verbiedt afschieten smienten in Noord-Holland
Lees ook:Dierenbescherming naar rechter om afschieten damherten
Lees ook:Wandelaars in Kwadijk belaagd door oehoe
Lees ook:Stroperij neemt wereldwijd toe
Lees ook:Rechter verbiedt afschot van smienten in Noord-Holland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.