Bultrug ramt Australisch schip

Foto: Whit Welles, Wikimedia Commons/CC BY 3.0 

Een bultrug heeft voor de Australische oostkust een toeristenboot geramd en meerdere passagiers verwond. De toeristen vlogen door de kracht van de botsing uit hun stoel toen de walvis tegen de 8,5 meter lange boot aan zwom. Twee van hen verloren het bewustzijn door de impact, terwijl andere opvarenden snijwonden aan het hoofd of botbreuken opliepen. Niemand had in eerste instantie in de gaten wat de boot had getroffen, zei de kapitein tegen het Australische persbureau AAP. Ze hadden pas door wat er was gebeurd toen ze de walvis weg zagen zwemmen. Dergelijke incidenten zijn uiterst zeldzaam, want bultruggen zijn in de regel vredelievende dieren die meestal toch een zekere afstand tot schepen bewaren.

Lees ook:Walvis botst op boot, een dode
Lees ook:Walvis zwemt New Yorkse East River op
Lees ook:Activist Sea Shepherd entert Japans schip
Lees ook:Walvis slaat jongen knock-out
Lees ook:Surfer overleeft klap van walvisstaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.